Laadboosters 12 volt en 24 volt
       Oplaadbooster voor 12 Volt en 24 Volt
Met de krachtige laders uit de Battery Booster en Solar Battery Booster serie van ECTIVE vult u gemakkelijk uw voedingsaccu tijdens het rijden. Hierdoor hoeft u zich bij aankomst op uw kampeerplaats niet eerst zorgen te maken over een walstroomaansluiting en kunt u in principe veel langer zelfstandig reizen. Terwijl de Battery Booster (BB) uw voedingsaccu alleen oplaadt terwijl u rijdt, zorgt de Solar Battery Booster (SBB) dankzij de geïntegreerde MPPT solar laadcontroller voor laadstroom via uw zonnepanelen wanneer u op uw bestemming staat .

Gebruik de dynamo
De dynamo is het onderdeel dat de elektrische stroom voor uw voertuig levert. Het is een elektrische generator die wordt aangedreven door de verbrandingsmotor en uw startaccu en verbruikers van elektriciteit voorziet. Afhankelijk van de duur van de rit en de laadtoestand is uw startaccu uiteraard op een gegeven moment volledig opgeladen. Dus waarom zou u de energie die nog steeds wordt opgewekt en beschikbaar is, niet gebruiken om een ​​andere batterij op te laden? Dit is precies waar de laadbooster van ECTIVE voor zorgt - met de hoogste precisie en efficiëntie.

Dit resulteert ook in het typische toepassingsscenario voor deze slimme apparaten: Als je graag in “Nomad Style” van plaats naar plaats reist en ook graag veel kilometers op de weg achterlaat, is een laadbooster een echte must-have voor Jij. Zo komt u met een volle voedingsaccu op uw nieuwe bestemming aan en kunt u direct weer gebruik maken van uw verbruikers zonder dat u zich eerst zorgen hoeft te maken over een walstroomaansluiting.


De SBB-modellen
Met geïntegreerde zonnelaadcontroller
Naast de BB-serie kunt u bij ons ook accuboosters vinden genaamd “SBB” . Je raadt het al: de S staat voor solar! Naast het scala aan functies van de BB-modellen hebben de SBB-modellen een geïntegreerde MPPT-zonnelaadcontroller met een hoger rendement dan conventionele PWM-laadcontrollers.

Als u uw reis onderbreekt of op uw bestemming bent aangekomen, begint het opladen van de zonne-energie automatisch met behulp van de zonnepanelen die u op uw voertuig hebt geïnstalleerd. Zo bent u nog flexibeler.

Het model SBB 30 verwerkt zonne-energie tot 250 watt en genereert een laadstroom van 20A. In het SBB 60-model bedraagt ​​het maximale PV-vermogen 430 watt en de laadstroom 30A. Hiermee kun je iets beginnen!

Zodra uw voedingsaccu volledig is opgeladen of zich in de druppellaadstatus bevindt, wordt de overtollige zonne-energie ook aan uw startaccu geleverd met een maximale laadstroom van 5A. Deze functie zorgt ervoor dat het mogelijk is om uw voertuig ook na langere stilstand te starten.

Voor lithiumfans
Steeds meer gebruikers en Vanlife-fans hebben de enorme voordelen van lithiumbatterijen onderkend en gebruiken deze batterijtechnologie in hun voertuigen. Een belangrijk voordeel van deze batterijen is hun lage interne weerstand. Hierdoor zijn zeer hoge laadstromen mogelijk, waardoor de accu aanzienlijk sneller kan worden opgeladen. Dynamo's kunnen hierdoor echter overweldigd worden, omdat ze niet zijn ontworpen voor gebruik met deze accu's. Het resultaat bij voertuigen met geregelde dynamo's vanaf de Euro 5-norm: de voedingsaccu wordt onvoldoende of helemaal niet opgeladen. De ECTIVE laadbooster lost dit probleem op en is daarom een ​​echte must-have als u een lithiumbatterij gebruikt en uw voertuig minimaal de Euro 5-norm heeft.

Zonder prestatieverlies
Met behulp van een nauwkeurige laadkarakteristiek verhoogt en verlaagt de ECTIVE Battery Booster automatisch de spanning tot de gewenste waarden om uw accu optimaal op te laden. Bovendien compenseert de laadbooster lijnverliezen en sterke spanningsschommelingen in de generator, die vaak voorkomen in voertuigen. Bovendien zijn 12 volt-verbruikers in uw voertuig beschermd tegen spanningsschommelingen en overspanning.

Het laadproces vindt plaats in drie geoptimaliseerde stappen:
Bij boostladen vindt het laden in eerste instantie plaats met de maximale stroom totdat de accuspanning de laadwaarde met constante spanning heeft bereikt.
Nu begint de stroom af te nemen en wordt de laadmodus met constante spanning gestart. De oplaadtijd in deze fase bedraagt ​​gemiddeld 2 uur, afhankelijk van de accu.
Als de accuspanning hoger is dan 12,6 volt, wordt het opladen met constante spanning gestopt en wordt het druppelladen gestart, waardoor de accu opgeladen blijft zonder overladen.

Handige extra aansluitingen
Naast betrouwbare aansluitingen voor uw start- en voedingsaccu beschikken de accuboosters van ECTIVE ook over praktische accessoireaansluitingen. U selecteert de accutechnologie (loodzuur/AGM/gel of lithium) met behulp van een beproefde DIP-schakelaar. Hierdoor weet de laadbooster welke laadkarakteristiek uw voedingsaccu nodig heeft.

Op de Battery Booster vindt u een aansluiting voor de ECTIVE Charge Monitor en de externe ECTIVE Bluetooth-module. Hierdoor zie je altijd alle relevante informatie en de laadstatus van je accu op je monitor of smartphone.

Er is ook een aansluiting voor een kabelsensor beschikbaar, waardoor de accuspanning nog nauwkeuriger kan worden gemeten. Hierdoor kan de Battery Booster het spanningsverlies op de laadkabel compenseren. Gebruikt u meerdere voedingsbatterijen? Geen probleem, want dan sluit je de aansluiting met het label “Ss-” aan op de minpool van de eerste accu en de aansluiting met het label “Ss+” op de positieve pool van de tweede of laatste accu.

U kunt ook de ECTIVE-temperatuursensor aansluiten en deze aansluiten op de hoofdaccu van uw voertuig. Op deze manier ontvangt de Battery Booster nog nauwkeurigere waarden. Of wilt u het D+ signaal van uw voertuig aftappen? Ook hiervoor bieden de laadboosters van ECTIVE een geschikte aansluiting.

Beveiliging
Om ervoor te zorgen dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan ​​met uw startaccu of uw voedingsaccu, zijn de ECTIVE Battery Boosters uitgerust met diverse veiligheidsfuncties:

Beveiliging tegen over- of onderspanning van de hoofdaccu
-Onderspanningsbeveiliging startaccu
-B2B-overbelastingsbeveiliging
-Bescherming tegen omkering
-Bescherming tegen oververhitting
-Beveiliging tegen PV-overbelasting (op SBB-modellen)
-PV-overspanningsbeveiliging (op SBB-modellen)


Met een Ective laadbooster kan je elke accu opladen. Ook met een slimme dynamo!
Kees van ective.NL legt het uit in onderstaande video. (klik op de afbeelding)


Nu slechts

BB30 laadbooster 12V-30A

Levertijd:Gratis zelfde dag verzending
Bestel
Nu slechts

SBB30 laadbooster 12V-30A met ingebouwde MPPT regelaar

Levertijd:Gratis zelfde dag verzending
Bestel
Nu slechts

BB60 laadbooster 12V-60A

Levertijd:Gratis zelfde dag verzending
Bestel
Nu slechts

SBB60 laadbooster 12V-60A met ingebouwde MPPT regelaar

Levertijd:Gratis zelfde dag verzending
Bestel
Nu slechts

BB25 laadbooster 12V naar 24V 25A

Levertijd:Gratis zelfde dag verzending
Bestel
Nu slechts

SBB25 laadbooster 12V naar 24V 25A met ingebouwde MPPT regelaar

Levertijd:Gratis zelfde dag verzending
Bestel
Nu slechts

BB60 laadbooster 24V naar 12V 60A

Levertijd:Gratis zelfde dag verzending
Bestel
Nu slechts

SBB60 laadbooster 24V naar 12V-60A met ingebouwde MPPT regelaar

Levertijd:Gratis zelfde dag verzending
Bestel
Nu slechts

BB50 laadbooster 24V naar 24V 50A

Levertijd:Gratis zelfde dag verzending
Bestel
Nu slechts

SBB50 laadbooster 24V naar 24V 50A met ingebouwde MPPT regelaar

Levertijd:Gratis zelfde dag verzending
Bestel